18.9.2012

Mitä Alexalle kuuluu?


Alexan valmentajat eivät ole päässeet pitkään aikaan ääneen blogin puolella, joten annetaan vaihteeksi myös heille puheenvuoro.

Heini on tunnettu aktiivisesta, omistautuvasta ja tarkasta valmentamisesta, joka näkyy myös alla olevista kuvista. Annetaan kuitenkin Heinin itse kertoa mitä Alexalle kuuluu.


"Alexa aloitti syyskauden 2012 heinäkuussa. Heinä-elokuun vaihteessa olleet rinkileirit antoivat hyvän startin uuteen kauteen. Leirien antia olivat fyysisten ominaisuuksien harjoittaminen uusine treenivinkkeineen ja joukkueen tason analysointi, mutta myös uusien Alexa-kokoonpanojen hitsautuminen yhteen.

Rinkileirien jälkeen omissa treeneissä aloitettiin peruskuntokausi kestävyyden parissa. Tytöille tulivat tutuiksi muun muassa intervallilenkit, joita juostiin nousujohteisesti läpi heinä-elokuun.


Intervallilenkkien parasta antia on se, kuinka tytöt pystyvät konkreettisesti huomaamaan kehityksensä. Ehkä tämän vuoksi jokainen todella antoi kesän yhteislenkeillä kaikkensa.

Kestävyyden rinnalle tuli voimapainotus, ja etenkin keskivartalon voiman parissa tehdään tietenkin töitä edelleen. Kestävyydessä ollaan nyt siirrytty lajinomaisempaan kestävyyteen. Pidempiä lenkkejä sisältyy edelleen tyttöjen kotitreeniohjelmaan.

Alkukauteen on sisältynyt myös liikkuvuustestit, narutekniikkatestit ja viimeisimpänä lihastasapainokartoitus. Eniten "kotiläksyjä" tytöt ovat saaneet narutekniikoista, sillä kaikista valituista narutekniikoista tulee päästä läpi. Ensimmäiset puhtaat paperit on jo saatu :)


Naruohjelmien maailmaan sukellettiin kaksipäiväisellä kotisalileirillä. Ensimmäisen päivän jälkeen ohjelmat kokivat enemmän tai vähemmän muutoksia.

Petrin videointi oli hyvänä apuna siihen, että oli mahdollista nähdä, mikä toimii ja mikä ei. Tytöt saavat valmentajilta kymmenen pistettä nopeasta muutosten haltuun ottamisesta. On aivan upea valmentaa näin nuoria voimistelijoita, jotka uskaltavat kokeilla valmentajien villeimpiäkin ideoita, ja ovat vielä täysillä mukana liikekehittelyissä.


Treenit sisältävät tällä hetkellä tiukan paketin fyysisten ominaisuuksien harjoittamista, parhaillaan etenkin liikkuvuutta, ohjelman taito-osia, kahdeksas-, kuudes-, neljäsosia sekä toki myös kokonaisia.

Tällä hetkellä fysiikan kehittämiseen käytetään rohkeasti paljon aikaa, sillä tavoitteet on asetettu korkealle fyysisten ominaisuuksien osalta.


Uusille Alexa-tytöille tällainen painotus herätti alkuun ehkä vähän ihmetystä. Kyllä niitä pidempiä pätkiä ja kokonaisia vielä tullaan puskemaan monia, monia satoja - valmentajat lupaavat.Molempien tiimien, Alexa S:n ja Alexa V:n, kanssa ohjelmaharjoittelun periaatteena on siis osista kokonaisuuksiin. Ohjelman harjoittaminen on tasapainoilua määrän ja laadun välillä; toistoja olisi tehtävä paljon, mutta laatu ei saisi kärsiä. Kohtia hinkataan niin kauan, kunnes ne menevät tiukan seulan läpi. Mutta voi sitä onnistumisen iloa, kun valmentaja on vihdoin tyytyväinen ;)


V-tiimi on uudistunut Alexa-tiimeistä enemmän, minkä vuoksi on tärkeä harjoittaa samanlaista suoritustekniikkaa. S-tiimin kanssa ollaan päästy pidemmälle hiomisvaiheessa, ja muutamat osiot alkavat olla vakiintuneita. Uusien liikkeiden kanssa on vielä vaikeuksia molemmilla, mutta fysiikan kehittymisen myötä, nekin saadaan aivan varmasti kuntoon."

Terkuin Heini


******


Johanna kertoi myös hieman omasta syksystään Alexan kanssa.

"Ensimmäinen kauteni Alexa tiimissä on saatu vauhdilla käyntiin ja treenien perusrutinit sekä Alexan toimintatavat alkavat olla jo hyvin hallussa.


Tytöt olivat jo entuudestaan osittain tuttuja ja itseasiassa olen muutamaa Alexa-tyttöä valmentanutkin vuosia sitten heidän aloittaessaan voimistelu-uransa Erällä :)


Näin kisakauden lähestyessä tytöt saattavat välillä olla hieman malttamattomia ohjelman viimeistelyn suhteen, mutta me valmentajat luotamme tarkkaan sekä ahkeraan työhön ja sitä kautta saavutettavaan tulokseen..."

-johanna

KIITOS HEINILLE JA JOHANNALLE!

Kuvat © Petri Vilhunen ja Alexa

8 kommenttia:

 1. HAASTE!
  Teidät on haastettu, tarkemmat ohjeet löytyy täältä:
  http://jumppis-jumppis.blogspot.fi/2012/09/haastepostaus.html :)

  VastaaPoista
 2. Alexa kiittää haasteesta ja ottaa sen mieluusti vastaan :)

  VastaaPoista
 3. Miksi päiväkirja teksteistä on yksi viikko jäänyt välistä??

  VastaaPoista
 4. Kyseisellä viikolla kirjoitusvuorossa ollut tyttö oli sairaana eikä päässyt täten tekemään omaa kirjoitustaan.

  Toivottavasti saamme kuitenkin hänenkin kirjoituksensa myöhemmin mukaan.

  VastaaPoista
 5. Uusia postauksia?

  VastaaPoista
 6. Haastepostaus on melkein valmis, joten kohta siis on postausta tulossa. Seuraavaan on jo kuvatkin valmiina, teksti enää puuttuu :)

  VastaaPoista
 7. Hei! Laittaisitteko uuden blogimme tuonne sivupalkkiin? :)

  alice-jv.blogspot.fi

  Tervetuloa lukemaan!
  -Alice

  VastaaPoista
 8. Lisätty. Onnittelut uudesta ja hienosta blogista!

  VastaaPoista